Nieuws

Informatiebijeenkomst valpreventie

3 september 2024

Zeker op latere leeftijd kan een val grote gevolgen hebben. Praktische oefeningen en tips kunnen uw stabiliteit verbeteren en het risico op een val verkleinen. Daarom organiseert de gemeente samen met Team Sportservice een gratis informatiebijeenkomst over valpreventie in Kortenhoef.

De informatiebijeenkomst vindt plaats op woensdag 18 september van 10.00 tot 12.00 in Sporthal de Fuik (Zuidsingel 54). Na de bijeenkomst kunt u ook een valrisicotest doen die inzicht geeft in uw persoonlijke situatie. 

Het is nodig uzelf aan te melden voor de bijeenkomst. Dit kan via www.teamsportservice.nl. Voor meer informatie kunt u terecht bij Jolijn Remmelink via jremmelink@teamsportservice.nl.


Ontmoet elkaar bij beginnende vergeetachtigheid

3 september 2024

King Arthur Groep biedt wekelijks laagdrempelige ondersteuning en een gezellig samenkomen aan mensen met beginnende vergeetachtigheid.

Elke maandag vindt van 11.00 tot 15.00 de zogeheten Ont-moetgroep plaats, waar alles mag en niets moet. Samen beleven staat centraal. Lees er meer over in de flyer.

King Arthur Groep zoekt ook vrijwilligers die zich willen verbinden aan een deelnemer en zo wekelijks iets extra’s kunnen betekenen voor iemand met beginnende vergeetachtigheid. Bent u die enthousiaste vrijwilliger, of kent u iemand die hiervoor in de wieg is gelegd, bekijk dan vooral de flyer met meer informatie over de vrijwilligersfunctie en de training ‘hoe omgaan met dementie’. Deze training vindt plaats in de laatste drie maanden van dit jaar en is ook toegankelijk voor mantelzorgers en andere geïnteresseerden in het onderwerp.