Nieuws

Zwemmen in open water gezond, mits...

29 mei 2024

Het zwemseizoen voor open water is officieel van start. Wijdemeren is de gemeente bij uitstek om hier optimaal van te genieten. Zwemmen en watersporten zorgen voor beweging, ontspanning en verkoeling tijdens de warme dagen die ongetwijfeld nog komen. Heel gezond dus! Mits u let op de waterkwaliteit.

In Nederland zijn er aangewezen plekken waar in open water gezwommen kan worden. Op die plekken wordt ook de waterkwaliteit in de gaten gehouden. Kijk voordat u een duik neemt even op www.zwemwater.nl om te zien waar u met een gerust hart kopje onder kunt.


Doe mee met de Wandelchallenge Wijdemeren

3 april 2024

Team Sportservice organiseert ook dit jaar weer de Wandelchallenge samen met Gezond Wijdemeren. Want wandelen is de perfecte manier om lichaam en geest gezond te houden of de gezondheid te verbeteren.  

Vanaf 21 mei wandelen buurtsportcoaches en vrijwilligers elke week, voor twintig weken, samen met een groep deelnemers in de buurt. U wandelt in goed gezelschap en er wordt rekening gehouden met ieders wandelniveau.

De Wandelchallenge Wijdemeren is aangesloten bij de Nationale Diabetes Challenge. Meer informatie en de mogelijkheid om uzelf in te schrijven voor de locatie Kortenhoef vindt u op de volgende pagina: www.nationalediabeteschallenge.nl/kortenhoef/